BUSINESS COACHING
szolgáltatások

Vezetőknek, vállalkozóknak és szakembereknek

Mi az az üzleti coaching?

Mikor van rá szükségem?

A coaching alapjai

A coaching egy eszköz, amely abban segít, hogy megismerd valódi képességeidet és erősségeidet, tágítsd a határaidat, ismerd fel, és legyél képes kihasználni az utadba kerülő lehetőségeket. A cél, hogy képes legyél változást elérni a saját megoldásoddal.
A coaching során Te vagy az ügyfél, avagy a cochee, aki változni fog.
Én vagyok a coach, aki segít neked a változásban. Üzleti coaching esetén a cochee vezetője, a megrendelő, is bekapcsolódhat a folyamatba, ő jelöli ki a kívánt változás irányát.

Az üzleti coaching segít a következő helyzetekben

Vannak olyan szakmai kihívások, problémák, amelyeket független, szakmailag is kompetens féllel beszélnél át.

Kineveztek vezetőnek életben először, vagy egy korábbinál nagyobb méretű szervezet vezetsz.

Van egy nagyszerű ötleted, de még nem tudod mit kezdj vele.

Egy probléma megoldására már sok időt fordítottál, de még nem tudtad megoldani.

Nem találod az egyensúlyt a munka és a magánélet között.

Olyan feladat vár rád, amihez még nem érzed felkészültnek magad. 

Van olyan konfliktushelyzet, amiből nem tudsz kikeveredni.

Executive és vezetői coaching

Saját magam is megtapasztaltam, hogy egy vezető számára milyen kevés lehetőség van, hogy nehézségei megoldásához segítséget kérjen, mivel munkatársai, felettesei többnyire érintettek, külső fél pedig vagy nem ért hozzá, vagy bizalmas információt nem lehet velük megosztani.

Szakmai hátteremnek és vezetői múltamnak köszönhetően partner tudok lenni abban, hogy szakmai kérdéseid lehetséges megoldásait elemezni tudjad, őszinte és megalapozott visszajelzéseket adok a beszélgetés során.

Pályafutásom során megismertem, hogy a vezetőknek munkájuk során milyen kihívásokkal kell megküzdeniük. Amennyiben igényled, partner vagyok abban, hogy tanácsadói tapasztalataimat is megosszam veled a coaching során. Képes vagyok arra, hogy a coach és a tanácsadói szerepek között egyensúlyt tartva dolgozzam veled a siker érdekében.

Szerződésben vállalok titoktartási kötelezettséget, így kényes témák átbeszélésében is partnered leszek.

Karrier és szakmai coaching

A szakmai pályafutás minden szakaszában vannak olyan helyzetek, ahonnan a könnyebb és gyorsabb továbblépésben segítséget ad egy coach. Amennyiben szakmai támogatás is szükséges, úgy mentorként is állok rendelkezésedre.

Pályakezdők és váltáson gondolkodók számára a célok és eszközök megtalálásában nyújtok segítséget akár megfelelő karrierút megtalálásában, akár egy interjúra való felkészülésben.

Gyakorló szakemberek számára olyankor jön jól a coach segítsége, amikor munkahelyi konfliktusok vagy szakmai nehézségek megoldásánál elakadnak

Gyakran Ismételt Kérdések

A coaching folyamat elsődleges témájában van különbség. Az üzleti coaching a munkahelyi kihívásokra segít választ keresni, a magánéleti coaching az otthoniakra.

Eltérés, hogy üzleti coaching esetében a folyamat célját – amennyiben a megbízó egy cég – a cochee vezetője jelöli ki.

Igen, stratégia alkotás, változás- vagy válságmenedzsment terén szakértő tanácsadóként, interim- vagy projektmenedzserként állok rendelkezésedre.

Valamint kínálok tréningeket és képzéseket, amelyek jól előkészítik és kiegészítik a személyes fejlesztési folyamatot.

Bővebb információkat a Tanácsadás menüpontban találsz.

Igen, a business coachinghoz szervesen kapcsolódik a szervezetek fejlesztése. Partnereim bevonásával integrált egyéni és szervezeti fejlesztési programot is kínálok. Ilyenkor a vállalat testreszabott csoportos, coaching szemléletű tréningeket kap. Ezzel párhuzamosan minden résztvevő számára egyedi fejlesztési tervet – képzések, coaching, mentorálás – dolgozunk ki, és valósítunk meg.

Igen, ez egy olyan speciális szakterület, amelyhez tanácsadói, mediátori és coaching készségek egyaránt kellenek. 

Tanácsadóként segítek meghatározni a generációváltás stratégiáját és részletes operatív tervét.

Mediátorként – szükség esetén – az átadó és átvevő felek közti konfliktusok rendezésében működök közre.

Coachként pedig  az átvevő és/vagy az átadó felkészítését támogatom az átadás utáni időszakra.

A vállalat munkatársai számra tréningek, workshopok szervezésével segítem a generációváltással kapcsolatos változások kezelését.

Igen, mentorálással is foglalkozom.

A mentorálás során a coaching és a tanácsadás folyamatait kombinálom az igényeidnek megfelelően.

A mentorálás coaching részében a személyes fejlesztéseden dolgozom, a tanácsadás részében pedig a vállalkozás fejlesztésével kapcsolatban adok segítséget.

Mentorálással foglalkozom az országos mentorprogram keretein belül is:

Ki segít a fejlődésben?

Dr. Dinnyés Álmos PhD Coach I Mediátor I IT tanácsadó

Dr. Dinnyés Álmos

Mottó: A SIKERED, a szenvedélyem®

Az elmúlt évtizedekben hazai és nemzetközi környezetben szereztem vezetői tapasztalatokat, dolgoztam a versenyszférában és a közszférában is. Munkáim sokfélék voltak, de többnyire valamilyen szervezeti változáshoz kapcsolódtak: átszervezés, informatikai rendszer bevezetés, válságmenedzsment.

Megtanultam, hogy a siker minden esetben két tényezőn múlik: a résztvevők szakértelmén, az emberek hozzáállásán és együttműködésén. Tanácsadóként és trénerként a szakértelem megszerzésében segítek, coachként az emberek fejlődésében, mediátorként pedig az együttműködésben.