fbpx

Motorral az üzleti világban

Vezetői coaching és
tréning motoros élményekkel

További coaching szolgáltatásaimRólam

Mi köze a coachingnak a motorozáshoz?

A “coach”, helyesebben kocs ősi magyar szó. Valamikor a XVI. század környékén a Kocs községben gyártott hintónak köszönhetően honosodott meg az angol nyelvben. Eleinte a kocsi hajtójára (kísérőjére) használták, később már a sportolók kísérőjére (edző), ma pedig a coach már a vezetőket kíséri. A hintó vagy kocsi a maga korában egy menő dolog volt, a vezetőjének profi módon kellett irányítania. A XXI. század hintója a motor, aki a motort profi módon és tudatosan iránytja, az egy vállalatot is könnyebben vezet. 

Amikor néhány éve elkezdtem ismerkedni a motorozással rá kellett jönnöm, hogy rengeteg párhuzam van egy szervezet és egy motor irányítása között. Mindkettő komoly összpontosítást, kreativitást és határozottságot kíván meg. Nekem is sokszor segített, amikor motorozás után kevésbé stresszesen más szempontból is meg tudtam vizsgálni a problémáimat, és tudtam új megoldásokat találni.  Ezekre az élményekre alapozva alakítottam ki a motoros coaching rendszerét.

Irány

A motorozás folyamatos irányítás: gyorsítás, fékezés, kanyarodás

Akárcsak az üzleti életben a sikerhez meg kell tanulnunk a megszokásokon és a látszaton túl gondolkodni: tudni kell a fékkel kanyarodni vagy a gázzal lassítani.

Egy vállalat irányításánál is vannak ilyen technikák. Egy irányváltásnál néha be kell húzni a féket, de egyidejűleg gázt is kell adni, hogy a kedvező pillanatban könnyebben előre tudunk lépni.

És a legfontosabb, hogy tudjuk, arra megyünk, amerre nézünk.

Kemény terep

Azok a fránya körülmények: az út csúszik, porol és egyenetlen

Vannak helyzetek, amikor látszólag minden összeesküszik ellenünk. Ilyenkor kell megőrizni a hidegvérünket, és a megfelelő beavatkozásokat végrehajtani: játszani a gázzal, a kuplunggal és a fékekkel. Akárcsak egy krízishelyzetnek kitett vállalkozás esetében. Folyamatos kontrollra és beavatkozásokra van szükség, esetenként áldozatokat kell hozni, és fel kell állni egy esés után.

Verseny

Aki motorra ül, feszegeti a határait

Az üzleti élet is folyamatos verseny, többfelé kell figyelni, akárcsak a motoron ülve: előre az útra (stratégia), a többi közlekedőre (versenytársak) és az utasra (munkatársak). Mindezt úgy, hogy kitűzött céljainkat elérjük, és élvezni tudjuk az eredményét.

Csapatban

A motor vezetője felelős az utas, a csapattagok és a többi közlekedőért is

A munkában vezetőként felelősek vagyunk a cégért, a munkatársakért és az ügyfelekért is. Ki kell alakítani a biztonságos és motiváló munkakörnyezetet.

Önmagunkra találás

Motorozás közben az ember az útra figyel, kikapcsol, elengedi a stresszt

Vezetőként az embert gyakran “elkapja a ékszíj”, nem tud megállni. Aki nem akar kiégni, meg kell találnia a munka és a magánélet egyensúlyát, meg kell ismernie önmagát.

Kérdések-válaszok

Mi történik egy motoros coaching során?

 

Ha rutinos vagy, és túrázni szeretnél, akkor minden coaching alkalommal egy túrát teszünk, amelynek a pihenőjébe illesztünk be egy coaching beszélgetést.

A témát mindig Te hozod, és a megoldás felé vezető úton  sok motoros hasonlattal fogunk dolgozni. 

Miért jó a motoros coaching?
A coaching folyamat eredményéssége tapasztalatom szerint nagy mértékben függ attól, mennyire tud az ügyfél kizökkenni a napi rutinból. Erre sokféle ún. érkeztető technika van, a motorozás is ilyen. A motorozás során a fókuszt képes leszel áthelyezni a magadra és a témára, amin dolgozunk.
És az is fontos, hogy motorozni egyszerűen jó.
Mennyi időt vesz igénybe a motoros coaching?
Az út hosszától függ. Legalább 1 óra utazás a coaching helyszínére. A beszélgetés is legalább ennyi időt igényel, és még hátravan a visszaút.

Van lehetőség hosszabb túrára is, illetve csoportos coaching vagy csapatépítés esetén a motorozáson kívüli idő is hosszabb min. 2-3 óra.

Nincs motorom vagy jogosítványom?

Ilyen esetben is segítek. Lehetsz utas, vagy egy zárt vezetéstechnikai pályán egy tanulómotorral is tudsz dolgozni. A beszélgetés, a coaching a szünetekben van.

Digitális generációváltás

Digitális generációváltásA generációváltás fogalom számos esetre vonatkozhat: a cég utódlása, új vezető és/vagy tulajdonos megjelenése fiatalabb generáció megjelenése a munkatársak és/vagy vezetők között új technológia bevezetése Digitális generációváltás az az eset,...

Karrier Coaching

Karrier coaching Mikor jön jól?Kétféle ember van, az egyik, aki már túl van egy állás- vagy munkahely változáson. A másik, aki még előtte áll. Az azonban közös, hogy mindegyiküknek dolgozni kell a karrierjük építésén. Számukra tudok segítséget nyújtani karrier...

Generációváltás

Több tízezer hazai vállalkozás tulajdonosa és/vagy vezetője éri el a nyugdíjkorhatárt a következő években, az őket követő legújabb generáció már megjelent a munkaerőpiacon, ők a világot már teljesen másképp látják. Hogyan tudnak együttműködni? Mi ad át az előző, és...

Érdekel! 

 

Milyen program érdekel?

Mi legyen a motoros program?

LinkedIn
LinkedIn
Share
Follow by Email
Instagram