ISMERD MEG
a valódi képességeidet

Kísérlek az utadon céljaid
megtalálásához és eléréséhez.

A coaching hogyan támogat

A coaching egy olyan eszköz, amely segít abban, hogy megtaláld rejtett erőforrásaidat, jobban megismerd önmagad, és ezáltal képes legyél olyan problémák megoldására, amik korábban megoldhatatlannak tűntek.
Tapasztalatom, hogy a coaching folyamat egy olyan utazás a benned lévő Csodaországba, mint amikor Alíz bemászott a nyúl üregébe.

Válassz miben segítsünk!

Executive és vezetői coaching

Vezetőként magam is megtapasztaltam, hogy vannak helyzetek, amikor a közvetlen munkatársak, barátok vagy a család nem tud segíteni. Ilyenkor egy jó coach tud segíteni az előrejutásban.

Karrier coaching

A személyes fejlődés útján kísérlek. Segítek céljaid megtalálásában, elérésében és önmagad megismerésében. Szükség esetén mentorként szakmai kérdésekben is segítek.

Pályaválasztási coaching

Bárkinek, akinek gyors segítség kell egy elakadásban.
Legfeljebb két alkalom, és az élet újra megy tovább.

Motorral az üzleti világban

A motorozás folyamatos irányítás: gyorsítás, fékezés, kanyarodás. Akárcsak az üzleti életben a sikerhez meg kell tanulnunk a megszokásokon és a látszaton túl gondolkodni: tudni kell a fékkel kanyarodni vagy a gázzal lassítani.

Polyvagal Theory

A paraszimpatikus idegrendszer és ebben a bolygóideg működésének megértése átfogó elméleti hátteret ad az egyénre szabott, idegrendszeri sajátosságokat is figyelembe vevő stresszoldó technikák integrált alkalmazásának.

Sétáló coaching

A séta megnyugtat, inspirál, és mire az út végére érünk, közelebb leszel a megoldáshoz, mint eddig bármikor. A séta, ahogy majd Te is megtapasztalhatod, egy zseniális eszköze a coachingnak.

Tanulás

A coaching folyamatos tanulást igényel.

Minden ügyfél más, minden eset más. Úgy tud egy coach jól dolgozni, ha tanul új módszereket, megközelítéseket.
Előfordul – főleg üzleti coaching során-, hogy speciális ismeretekre is szükség van a helyzet megértéséhez. Ilyenkor az ügyféltől, Tőled is tanulok.

Tapasztalat

A Coachschoolnál úgy tanultam, hogy “a jó coachinghoz kell a km”. Nem véletlen, hogy z ICF minősítések megszerzésének is egyik feltétele, hogy kellő mennyiségű tapasztalattal rendelkezzünk.

Minden elméleti tudás annyit és, amennyit gyakoroljuk.

Tudatosság

A coaching során a coach “átáll coach üzemmódba”. Ez az az állapot, amikor az ember képes kordában tartani a gondolatait, képes csak az ügyfélre figyelni, és ezt a figyelmet képes tudatosan fenntartani.

Mi a coaching folyamata!

A coaching folyamat több – általában 5-12 – beszélgetésből áll. Ezeknek a keretében dolgozunk azon a témák, amelyben változást szeretnél elérni.

A folyamat a 0. üléssel indul, ekkor ismerkedünk meg egymással. Ha még nem vettél részt coaching folyamatban, bemutatom, mire számíthatsz. Ezen az alkalmon állapodunk meg együttműködésünk részleteiben (pl. a találkozóink időpontja) is.

Amennyiben a munkáltatód kér fel, hogy legyek a coach-od, a 0. ülésen vele is beszélünk, hogy neki milyen elvárásai vannak.

A további üléseken egyenrangú partnerként dolgozunk együtt: én tartom a megállapodásunk kereteit, kísérlek az általad választott célokhoz vezető úton, neked dolgoznod kell magadon, az általad hozott témákon.

A coaching eszköztára nagyon széles. Mindig az adott helyzethez leginkább megfelelő eszközt választom ki.

Alkalmazok NLP (neurolingvisztikai programozás) módszereket, használok képkártyákat, sőt néha házifeladatot adok (pl. fogalmazás írása). Személyiség elemzéséhez különféle tesztekkel dolgozom (DISC, MBTI stb.).

A legfontosabb, hogy figyelek rád.

Ügyfeleim általában az alábbi témákban kérik a segítségemet. Természetesen minden ügy különböző, és az üléseken számos másik téma is előkerül.

 • Asszertív – önérvényesítő – viselkedés kialakítása
 • Helytállás új munkahelyen, új – vezetői – pozícióban
 • Időgazdálkodás
 • Kiégés megelőzése, kezelése
 • Készségek, vezetői kompetenciák – delegálás, motiválás – fejlesztése
 • Kommunikációs készség javítása,
 • Konfliktusok kezelése munkahelyen és otthon

Bővebb információt itt olvashatsz az üzleti coachingról.

Ügyfeleim általában az alábbi témákban kérik a segítségemet. Természetesen minden ügy különböző, és az üléseken számos másik téma is előkerül.

 • Változások kezelése (pl. felnövő gyermekek, visszatérés a munkarőpiacra)
 • Kapcsolatok rendbe tétele (családi, baráti)
 • Egészség, mozgás, fogyás
 • Konfliktusok kezelése
 • Stressz kezelése

A Nemzetközi Coach Szövetség – International Coach Federation (röviden ICF) – magyar tagozatának tagja vagyok. A bemutatkozó oldalam itt érhető el: http://www.coachfederation.hu/tagok/dinnyesalmos

Munkámat az ICF etikai kódexe alapján végzem, rendelkezem az ICF által meghatározott coach kompetenciákkal.

Tanulmányaimat a Coachschool (http://coachschool.hu/) ICF által akkreditált business coach képzésén végeztem.

Ki segít a fejlődésben?

Dr. Dinnyés Álmos PhD Coach I Mediátor I IT tanácsadó

Dr. Dinnyés Álmos

Mottó: A SIKERED, a szenvedélyem®

Az elmúlt évtizedekben hazai és nemzetközi környezetben szereztem vezetői tapasztalatokat, dolgoztam a versenyszférában és a közszférában is. Munkáim sokfélék voltak, de többnyire valamilyen szervezeti változáshoz kapcsolódtak: átszervezés, informatikai rendszer bevezetés, válságmenedzsment.

Megtanultam, hogy a siker minden esetben két tényezőn múlik: a résztvevők szakértelmén, az emberek hozzáállásán és együttműködésén. Tanácsadóként és trénerként a szakértelem megszerzésében segítek, coachként az emberek fejlődésében, mediátorként pedig az együttműködésben.