ISMERD MEG ÖNMAGAD,

fedezzed fel a valódi képességeidet, és megváltozik az életed!

Coach-ként kísérlek az utadon céljaid megtalálásához és eléréséhez.
Tükröt tartok, megmutatom azt is, amit te nem is tudsz magadról.

ISMERD MEG ÖNMAGAD,

fedezzed fel a valódi képességeidet, és megváltozik az életed!

Coach-ként kísérlek az utadon céljaid megtalálásához és eléréséhez.
Tükröt tartok, megmutatom azt is, amit te nem is tudsz magadról.

Mikor forduljak coach-hoz?

Amikor úgy érzed, hogy elakadtál, többször jönnek elő hasonló problémák, helyzetek, amikre nincs új megoldásod, esetleg olyan problémád, kérdésed van, amit nem tudsz kivel átbeszélni. Tudd, hogy coach-ként nem megoldásokat fogok neked szállítani, hanem  abban segítek, hogy te magad találd meg a megoldásodat.

A coaching során olyan eszközöket használok, amely segít abban, hogy megtaláld rejtett erőforrásaidat, jobban megismerd önmagad, és ezáltal képes legyél olyan problémák megoldására, amik korábban megoldhatatlannak tűntek.
Tapasztalatom, hogy a coaching folyamat olyan mint egy utazás a benned lévő Csodaországba, mint amikor Alíz bemászott a nyúl üregébe.

Mi az a coaching?

A COACHING EGY SZÉP, MAGYAR EREDETŰ SZÓ

Valamikor a XVI. században Kocs községből vittek ki nyugatra kiváló hintókat, és az angolban ez a kifejezés megmaradt, csak a jelentése változott: eleinte hintót, majd vasúti kocsit jelentett. Később kocsikísérőt nevezték coach-nak, majd valamikor a XIX. században a sportolók kísérője lett a coach, azaz az edző. Végül a mai jelentését a XX. század végén nyerte el. Így lett a Kocsból coach.

A  COACHING ÉS MÁS ROKON SZAKMÁK

A coachinggal rokon szakma a mentálhigiénés szakember, a pszichológus, a tanácsadó és a mentor .

Sok hasonlóság van közöttük: mindegyik segítő szakma, és azon dolgoznak , hogy az ügyfelek élete jobbá váljon. A munka során nagy sok és sokféle kérdéssel dolgoznak, hogy előremozdítsák az ügyfelet, hogy az esetleg berögzült gondolkodásmódból kibillenjenek.

Különbségek a megközelítésben, az alkalmazott módszertanokban és a végzettségben vannak.

A coach a jövőre fókuszál, arra, hogy az ügyfélnek mi a célja, és miként tudja elérni. 

A mentálhigiénés szakember egy problémás élethelyzet megoldásában, feldolgozásában segít.

A pszichológus komoly belső feszültségek, érzelmi és viselkedés szabályozási nehézségekkel foglalkozik. Inkább a múltra fókuszál, hogy az ügyfél miért került abba a helyzetbe, ahonnan szeretne továbblépni.

A  tanácsadó segít a megoldást megtalálni egy konkrét helyzetre, kész megoldást szállít

A mentor a coach és a tanácsadó ötvözete: segít a fejlődésedben, de saját élettapasztalatából merítve tanácsokat is ad.

"ÚGY SEGÍTEK, HOGY NEM SEGÍTEK"

Ez a mondat jól összefoglalja a coaching lényegét. A coach nem ad tanácsot, nem oldja meg helyetted a problémádat, hanem abban segít, hogy megtaláld magadban azokat az erőforrásokat, azt a tudást, amire a helyzet megoldásához szükséged van. 

Hányféle coaching technika létezik?

Van egy mondás a coach-ok között:

"Senki nem coach-ol úgy, ahogy én coach-olok."

Téma szempontjából meg szoktak különböztetni magánéleti (life) és üzleti (business) coachingot. A két típus között különbség csak a témában van, a módszerek azonosak. Az üzleti coaching esetében jó, ha a coach rendelkezik tapasztalattal azon a területen, ahol az ügyfélnek segítségre van szüksége, ez segít felismerni, ha az ügyfél elakadása mögött információhiány van.

Azaz minden coach-nak megvan a maga eszköztára, módszertana, amivel hatékonyon tud segíteni az ügyfeleinek. Fontos tudnod, hogy a coach a saját személyiségét is mint eszközt használja, ezért is egyedi minden coach. Amikor coach-ot választasz, érezned kell, hogy "működik a kémia", tudsz bízni abban, hogy segít.

Itt találsz leírásokat arról, hogy én milyen módszerekkel dolgozom.

Hipno-Coaching

A hipno coaching két nagyon hatásos eszköz összekapcsolása. A hipnózis előkészítése egy coaching beszélgetés , amely témától függően folytatódhat egy mély hipnózisban, ahol csak a tudatalattival dolgozom, illetve lehet egy kevésbé mély hipnózis, ami lehetővé teszi, hogy egyszerre dolgozz a tudatos és a tudattalan elméddel.

wingwave coaching

A hamburgi Besser-Siegmund Institut által kialakított coaching módszertan, amely használ elemeket a traumakezelésből és a kineziológiából is. Gyors és hatékony módszer, nevét a pillangóhatásról kapta: egy lepkeszárny rebbenése a Föld másik oldalán akár vihart is okozhat.

Személyiségelemzés és életstratégia készítés

Ha pályaválasztás, karrierváltás előtt állsz, vagy csak úgy érzed , változtatnod kell, akkor a professzionális személyiségelemzések kiegészítve életstratégia készítő coaching alkalommal segítenek, hogy meg tudd határozni a céljaid és a következő lépésed

Vezetői, executive coaching

Vezetőként magam is megtapasztaltam, hogy vannak helyzetek, amikor a közvetlen munkatársak, barátok vagy a család sem tud segíteni. Ilyenkor egy jó coach tud támogatni, mivel a Nemzetközi Coaching Szövetség (ICF) etikai kódexének előírja a coach számomra a titoktartást is, így olyan témákat is be tudsz hozni, amit nem tudsz kivel átbeszélni.

Karrier coaching

Aki vezetői szerepre készül, előbbre szeretne lépni a ranglétrán, akkor fontos, hogy tisztában legyen a céljaival és megtervezze az oda vezető utat. Ebben nyújt segítséget a karrier coaching. Nem csak segít felismerni az erősségeid és gyengeségeid, hanem támogat a fejlődésben.

Motoros coaching

Egy jó hasonlat nagyban megkönnyíti, hogy új meglátásaink legyenek. A motorozás sok hasonlóságot mutat az cégvezetéssel.

Egy különleges coaching program, hogy elmegyünk motorozni valahová, és megbeszéljük, miként segítenek az út közben szerzett tapasztalatok az üzleti világban.

3T - a coaching filozófiám

Tanulás

A coaching folyamatos tanulást igényel.

Minden ügyfél más, minden eset más. Úgy tud egy coach jól dolgozni, ha tanul új módszereket, megközelítéseket.
Előfordul - főleg üzleti coaching során-, hogy speciális ismeretekre is szükség van a helyzet megértéséhez.

Ilyenkor az ügyféltől, Tőled is tanulok.

Tapasztalat

Már az első coach képzésemen megtanultam, hogy "a jó coachinghoz kell a km".

Nem véletlen, hogy z ICF minősítések megszerzésének is egyik feltétele, hogy kellő mennyiségű tapasztalattal rendelkezzünk.

Minden elméleti tudás annyit és, amennyit gyakoroljuk.

Tudatosság

A coaching során a coach "átáll coach üzemmódba".

Ez az az állapot, amikor az ember képes kordában tartani a gondolatait, képes csak az ügyfélre figyelni, és ezt a figyelmet képes tudatosan fenntartani.

A tudatosság az élet minden területén szükséges, segítek neked felépíteni.

Gyakran ismételt kérdések a coachingról

Ha további kérdésed van, fordulj hozzám bizalommal!

Ügyfeleink mondták

Minden ember vagy tanító vagy ajándék… Bizton állítom, hogy Álmos mindkettő. Felkészült az adott területből, szervezetből, szakmailag professzionális. Emberileg hiteles, biztonságot nyújt. Kaptam sok új ismeretet, használható “iránytűt”.

Szabó Regina, ügyvezető

Az Álmossal való beszélgetés megmutatta nekem, hogy mégis van értelme a személyiségelemzésnek. Tükröződik a szakértelem és a tapasztalat rajta, illetve a kiadott munkájukon is. Jó szívvel ajánlom mindenkinek!

Sóti Richárd

Kötelező!!!

Gergely Árpád, ügyvezető

Szakértelem. Hitelesség. Őszinteség.

Dallos Csilla, pályaválasztási és karrier-tanácsadó

Életem legjobb szakaszában találkoztam Álmossal. Hatalmasat lendített rajtam elakadásaim leküzdésében! Mindenkinek szívből ajánlom , kimagasló szaktudással rendelkezik. Hálás köszönet

Bozsóki Nándor, vállalkozó

Konzultációt kérek