fbpx

Dr. Dinnyés Álmos

Mediátor
közvetítői névjegyzék nyilvántartási számom: T/003017

Alternatív vitarendezés gazdasági, vállalati, informatika és családi ügyekben.

Segítek megoldani a konfliktusokat, közös megoldást találni nehéz helyzetben.

Üzleti mediáció

Az üzleti mediáció során közvetítőként és szakértőként egyaránt segítem a vitás helyzet rendezését. A létrejövő megállapodást bíróság vagy közjegyző végrehajtható határozattá alakíthatja.

Magánéleti mediáció

Közvetítőként emberi konfliktusok kezelésében segítek többek között családi, párkapcsolati/válási, kapcsolattartási, vagyonmegosztási ügyekben. Célom, hogy mindkét fél szükségleteinek megfelelő megoldást találjunk.

Mi az a mediáció?
Hogy működik?

Mediátorként semleges harmadik félként közvetítek vitás helyzetekben. Olyan kommunikációs eszközöket alkalmazok, amelyek segítenek abban, hogy a feszült helyzetben a felek szükségleteiket indulatok nélkül fogalmazzák meg, és találjanak konszenzusos megoldást.

Nagy  előnye a mediációs vitarendezésnek, hogy a bírósági eljárásoknál olcsóbb és gyorsabb megoldást biztosít, valamint lehetővé teszi olyan vállalások írásba foglalását, amelyek egy bírósági eljárás során nem merülnek fel. A közvetítőnek nem egy jogvita eldöntése a feladata, hanem egy kölcsönösen kedvező megállapodás elérése.

És végül, de nem utolsó sorban, esély nyílik a felek közötti viszony rendezésére.

 

A mediáció jogszabályi háttere

A mediátori tevékenységet a a közvetítői tevékenységről szóló 2002. évi LV. törvény szabályozza.

Az Igazságügyi Minisztérium által jegyzett közvetítők listája pedig itt érhető el.

Miként indul a mediációs folyamat?

A folyamatot részletesen ebben a posztban mutatom be.

A közvetítői eljárást bármelyik fél kezdeményezheti, vagy a bíróság elrendelheti. A bírósági eljárásokról bővebb információ itt érhető el.

A közvetítői eljárást írásban kell kezdeményezni, ez törénhet emailben (mediacio@dinnyesconsulting.com), az oldal alján található űrlap segítségével, vagy levélben.

Miután a mediátor megkapja a felkérést, felveszi a kapcsolatot mindkét féllel, és előkészítő megbeszélésre hívja őket, ahol elmondhatják álláspontjukat.

Mi történik a mediációs üléseken?

A közvetítői eljárás előkészítése során időpontot egyeztetek mindkét féllel, és külön-külön mindkét féllel egy előkészítő megbeszélést tartok a folyamatról. Ennek keretében megismerem a két fél igényeit és az álláspontját. A közös mediációs ülésre való felkészülés során – különösen párkapcsolati és családi mediáció esetén – személyiségelemzésre és/vagy wingwave coachingra is biztosítok lehetőséget. 

A közvetítői eljárás az általában 2-5 közös mediációs ülésből áll, egy-egy ülés általában 2-3 órát vesz igénybe. Ennek során mindkét fél lehetőséget kap, hogy álláspontját kb. 20 – 20 percben ismertesse. Ez idő alatt csak a mediátorral beszélhet. Az ülés utolsó részében kerül sor a felmerült témák közös átbeszélésére. Az ülés végén írásos megállapodás vagy részmegállapodás születik.

Biztosított a titoktartás?

A mediátornak titoktartási kötelezettsége van. A felek egymás között megállapodhatnak arról, hogy az ülésen elhangzottakat titokban tartják-e.

A megállapodás kötelező érvényű?

A megállapodásban foglaltak betartása a felek személyes felelőssége. Amennyiben a felek úgy döntenek, hogy közjegyző vagy bíró közreműködésével kérik a megállapodás határozatba foglalását, akkor a határozat kötelező érvényű, végrehajtható lesz.

Segítek újra harmóniát teremteni

Üzleti konfliktusok feloldása:

  • Informatikai projektekkel kapcsolatos konfliktusok kezelése
  • Gazdasági ügyekkel (felszámolás, átalakítás, kiválás, hitel, elszámolás stb.) kapcsolatos konfliktusok kezelése
  • Generációváltással kapcsolatos konfliktusok kezelése

Amennyiben a felek igénylek evaluatív mediációs eljárást is vállalok. Ilyen esetben a vitatott kérdésnek szakértőjeként a pártatlanság megőrzése mellett szakmai érvek értékelésével is segítem a megállapodás létrejöttét.

Vállalati, munkahelyi mediáció: munkatársak közötti viták, munkaügyi és HR viták, szervezeti konfliktusok megoldásával segítek a jó munkahelyi légkör helyreállításában.

Emberi konfliktusok kezelése:

családi, párkapcsolati/válási, kapcsolattartási, vagyonmegosztási ügyekben segítek megállapodásra jutni.

Közvetítői eljárást kezdeményezek

LinkedIn
LinkedIn
Share
Follow by Email
Pinterest
fb-share-icon
Instagram