A kitartó viselkedésmód és amit elvárhatunk tőle

Az emberek viselkedése különböző módon nyilvánulhat meg, és a DISC szerinti viselkedésmódok egy hatékony eszközt nyújtanak számunkra, hogy megértsük egymást és hatékonyan kommunikáljunk. A zöld, vagyis kitartó viselkedésmódú emberek közelében különösen jó lenni, mivel gondoskodó, segítőkész személyiséggel rendelkeznek.

SZEMÉLYISÉGELEMZÉSCOACHING

11/21/20232 min read

A zöld, vagy más néven kitartó (steady) típusú személyek a DISC viselkedéselemzés szerint olyan emberek, akikre jellemző a gondoskodó és stabil természet. Állandóságra és kiegyensúlyozottságra törekszenek mind a személyes, mind a szakmai életükben. A közelükben lenni valóban különleges élmény, mivel megnyugtató jelenlétük áthatja a környezetüket.

A zöld típusú személyek számára a változások nem mindig könnyűek. Inkább preferálják az állandóságot és a kiszámíthatóságot. Ezért hűségesek azokhoz a dolgokhoz és emberekhez, akik fontosak számukra. Érzékenyek mások szükségleteire, és gyakran az őszinte támogatásukkal válnak ismertté. Ilyen típusú személyek képesek olyan biztonságos környezetet teremteni, ami segít másoknak megnyugodni.

Általában introvertáltak, ezért fontos számukra időnként némi egyedüllét. Amikor elfáradnak vagy szükségük van feltöltődésre, szívesebben választanak magányos tevékenységeket, például egy könyv olvasását vagy zenét hallgatnak. Ez a magány segít nekik rendezni gondolataikat és visszanyerni az energiájukat.

A csapatban betöltött szerepük rendkívül fontos. Ők jelentik az összetartó erőt, amely biztosítja a csoport stabilitását és egységét. Bár lehet, hogy nem hívják fel magukra a figyelmet, a munkájuk megbecsülése vitathatatlan. A zöld típusú személyek hűségüket és kitartásukat hozzák a csapatba, ami segít elérni a közös célokat.

Céljaikat általában lassan, de kitartóan érik el. Nem szoktak kapkodni, inkább megfontoltan haladnak előre. Ez a megközelítés lehetővé teszi számukra, hogy ne csak a célnak, hanem az út során szerzett tapasztalatoknak is értéket tulajdonítsanak. Ezen tulajdonságok teszik őket kiválóan alkalmasnak a hosszú távú projektek és kapcsolatok kezelésére.

Csoportban az őszinte együttműködésre és a kölcsönös támogatásra építve a zöld típusú személyek képesek kiváló eredményeket elérni. Megbízhatóságuk és hűségük hozzájárulnak a csapat egészének sikeres működéséhez. Az ilyen típusú személyekre mindig lehet számítani, akár egy bonyolult helyzetben, akár egy egyszerűbb, mindennapi feladat során.